„Mit navn er Janny Vagt, jeg er 40 år gammel og har 2 børn. Jeg ejer tre fjordheste.

I 2008, hentede jeg den dengang 18 årige fjordvallak Kalle, på et internat og her startede min forkærlighed for denne race.

I 2010, lærte jeg min mand og hans søn at kende og de blev ligeledes begejstret for fjordhestene

I 2011, forelskede vi os alle i et fjordheste føl, „Klosterhofs Ronsen baron“ – kaldenavn „Casper“, og han blev vores, da han var 8 måneder gammel. Samme år flyttede vi hjem til min mand i Willendorf, og vores heste går lige bagved vores hjem.

Casper var min første unghest, og jeg tog dette som en udfordring. Jeg har lært meget af ham. At være tålmodig, at arbejde sammen om alt, og at lære af hinanden. At købe ham, viste sig at være den bedste beslutning vi har taget.

I 2014, forelskede vi os begge, i den dengang 4 dage gamle „Klosterhofs Angel“, så hun flyttede hjem til os, da hun var 6 måneder gammel. Jeg brugte, al den viden og færdigheder jeg havde fået i arbejdet med Casper og lærte det videre til Angel.

I 2012, besluttede jeg mig for, at arbejde efter den klassiske rideteknik og jeg modtager regelmæssigt undervisning heri.
Jeg elsker, at arbejde frit med mine heste og de følger mig, selv på stranden. Det elsker jeg, og det er bare skønt, at være så fri. Kærligheden og tilliden i mellem os, kommer altid i første række. Vi har deltaget i et „Cirkus-kurser“ og cirkus øvelser, at arbejde frit og ride med cordeo er vores verden. Jeg har selv uddannet mine to heste og sørger altid for, at der er afveksling i vores træning. Det kan være alt, lige fra jordarbejde til springning. Fjordhesten er en fantastisk allround hest. Casper har jeg kørt til og Angel har også allerede været med foran hestevognen og en slæde.

Sidste år, fik vi de første undervisningstimer i „working equitation“, af Birthe Hartmann. Det var meget sjovt. Derudover har vi hafrt undervisning i „garrocha“ ved Jürgen Althaus. Det var fantastisk og sjovt, at arbejde med så meget løshed.