Idag træner og underviser jeg med fokus på den klassiske-akademiske tilgang til dressuren for at hjælpe hesten med at udvikle smidighed og styrke. Mit træning er baseret på den moderne indlærings-teori.„Én af mine yndlingscitater fra Mahatma Gandhi:

Happiness is when
what you think,
what you say,
and what you do
are in harmony.

Min filosofi er at uddanne heste ved at have deres synsvinkel in mente og at arbejde med hver hest som et individ, tage den tid der skal til og tilpasse mine trænings metoder til hestens personlighed. Det handler ikke om, hvor hurtigt vi kan udføre en opgave, men om at formå at arbejde med hesten i hele processen og ikke mod den.

Først når vi anser hesten som et intelligent, tænkende og følende væsen, har vi mulighed for at skabe en ægte harmonisk forbindelse mellem os og hesten.
Balance i træning involverer den fysiske, mentale, emotionelle og spirituelle aspekt. Mine elever lærer at være klar og vedholdende, uden at blive anspændte eller vrede, at være blide, uden at være vage og at være fleksible, uden konstant at ændre holdning eller kurs.“

I årenes løb siden 1986 har jeg studeret med mange dygtige træner, uddannet af bl. a. Linda Tellington-Jones, Claus Penquitt, Jean-Claude Dysli, David Lichman og er på nuværende tidspunkt mest influeret af Bent Brenderup, Andrew McLean, Karen Pryor, Mark Rashid.


Jeg modtager regelmæssigt undervisning af Paulo Sérgio Perdigão, Christoffer Dahlgren, Hanna Engström, Maja Caspersen og lærer hver dag af mine heste og mine elever.

Ridning med Garrocha

Måske er det en hemmelig drøm??
Måske har du bare lyst til at prøve noget nyt?

I 2018 udbyder jeg kurser i ridning med Garrocha!
Ridning med Garrocha er vanedannende og både hest og rytter kan blive meget grebet af denne smukke kunst, som giver dressuren et klart formål.
Stilling, bøjning og smidighed samt fokus og opmærksomhed forbedres som velkommen ‘bivirkning’.